Alexander Albon, yeni nesil Formula 1 araclarını daha once hic test etmediğini ve bu araclara adapte olması icin sadece dort gune sahip olacağını dile getirdi. Alexander Albon, Formula 2'de gosterdiği başarılı performansın ardından 2019 Toro Rosso koltuğunu kapmayı başarmıştı. Ancak genc surucu, sezon ortasında Nissan e.dams Formula E takımıyla yaptığı anlaşmadan oturu ancak Abu Dhabi Grand Prix'si sonrası İtalyan takıma katılabildi. Sezon sonunda yapılan testte yer alamayan Albon yeni nesil Formula 1 araclarını hic surmedi ve ilk kez Barcelona testinde suruş yapacak. Genc surucu kısa sure icerisinde seriye adapte olmak zorunda olduğunu dile getirdi. 2019'da temel zorluğun ne olacağı sorusuna yanıt veren Albon, "Bence hemen hazır olmak cok onemli olacak." "Barcelona'da test yapmak icin dort gunum olacak, hemen araca adapte olmam gerekiyor. Daha once hic Formula 1 aracını surmedim." "Melbourne'den once cok fazla suruş yapmamış olacağım ve bu araclar Formula 2'den cok farklı olacak. F2'ye kıyasla cok daha hızlılar." "Bu yuzden tamamen aracı tanımaya ve tempo yakalamaya calışmam gerekiyor. Hızımız surekli olarak arttırmalıyım." "Kış testlerinden once bol bol antrenman yapıyorum. Boynumla ilgili bazı antrenmanlar yaptım. Kardiyo, kan testi ve bazı taramalar gercekleştirdik. Boynumu bu zorlu mucadele icin mumkun olduğunca hazırlamaya calışıyorum." "Fiziksel acıdan zor bir donem beni bekliyor. Bu yuzden odağım şu anda tam olarak bu. Kendi antrenorum var ve birlikte Melbourne icin hazırlanmaya calışıyoruz." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Albon: Formula 1'e adapte olmak İcin Sadece Dort Gunum Olacak