Daniel Ricciardo her ne kadar McLaren'ı cok sevse de, sahip oldukları performans seviyesi yuzunden tekliflerini geri cevirdiğini soyledi. Daniel Ricciardo'nun Red Bull ile yaptığı anlaşma 2018 sonunda bitiyordu ve ismi Mercedes ve Ferrari ile anılmaya başlamıştı. Ancak her iki takımda Ricciardo ile anlaşmayı reddedince, Red Bull'dan daha iyi bir takıma gitme şansı neredeyse hic kalmamıştı. Bundan oturu de takımda kalacağı duşunuluyordu. Ancak Ricciardo, surpriz şekilde Renault'nun teklifini kabul etti ve 2019/2020 sezonlarında Renault icin yarışacak. Ricciardo, Red Bull ve Renault'nun yanı sıra McLaren'dan teklif aldığını ancak bu teklifi sahip oldukları performans seviyesi yuzunden reddettiğini soyledi. "Seceneklerimin azaldığını biliyordum. O noktada Mercedes mumkun değildi ve Ferrari'nin de olmayacağını biliyordum. Bu yuzden Red Bull, McLaren ve Red Bull arasındaydı. Pek emin olmadığımı kabul etmeliyim." "Red Bull'un teklifi aslında istediğim şeye yakındı. Sadece birkac şey vardı. Onlar iki yıllık bir anlaşma istediler. Ama bunu isteyip istemediğimi bilmiyordum. Motivasyonumdan emin değildim. Şahsen biraz endişelendim cunku Honda projesi işe yaramasaydı, gelecek yıl hayal kırıklığıyla gececekti ve başka bir yıl daha gerekecekti. Yani iki yıllık anlaşma beni endişelendiriyordu. Ama bir yıllık anlaşma yapıp, Honda'nın işe yaraması halinde anlaşmayı genişletebilirdik. Bu kolay olabilirdi" "Fakat bir yıl da riskliydi. İki yıllık bir anlaşma istemiyordum ve bir yıllık anlaşma yaparsam, 12 ay sonra tekrar aynı konumda olabilirdim ki, bu pozisyonda olmak istemedim." "Temelde McLaren'la birkac toplantı yaptım ve onların gercekten iyi insanlar olduğunu duşundum. Kişisel olarak onları gercekten cok seviyorum. Red Bull'u ya da başka bir tarafı sevmediğimden değil, onlarla gercekten cok iyi bir ilişkim vardı." "Ama doğrusu, onların da kabul edeceği gibi, henuz olmaları gereken yerde değiller. O noktada McLaren'a gitmek biraz iyimser gorunuyordu. Bundan oturu de secenekler arasında kalktılar." "Sonrasında Renault ile biraz goruştuk ve 'Bu bir fabrika takımı, kaydettikleri gelişim iyi, iki yıllık sağlam bir anlaşma' diye duşundum. Yalan soylemek istemiyorum. Nico Hulkenberg gibi bir takım arkadaşına sahip olmak hic bir acıdan kotu değildir. Bu fikir hoşuma gitti. Onu her zaman yuksek seviyede değerlendirdim cunku kucuk yaşlarda onunla yarıştım ve o her şeyi kazanıyordu. Onun takımla olan calışmasının ve deneyiminin Renault'ya yardımcı olacağını duşundum." "Onun son derece motive olduğunu biliyorum cunku pek cok insanın sahip olmak istemeyeceği bir istatistiği var. Bu yuzden motivasyonu cok yuksek olacak. Takıma gelmem onu motive edecek. Ama bunun bize destek vereceğini ve ilerlemeyi hızlandıracağını duşunuyorum..." "Yani bir değişikliğe ihtiyacım vardı. Rutinlikten kurtulmam gerekiyordu. İnsanlar bunun garip olduğunu duşunuyor. F1'in nasıl sıkıcı olabileceğini ya da rutinleşebileceğini duşunuyorlar. Sanırım her şey gibi o da rutinleşiyor. Her zaman okulda oradan oraya zıplayan adamdım. Yaptığım şeylerden asla tamamen mutlu olmadım. Hep farklı bir şey yapmak istedim. Sanırım şimdi de aynı noktaya geldim. Aynı takımlarla, aynı insanlarlaydım ve artık 'Tamam, şimdi başka şeylere ihtiyacım var' dedim." "Tamamen kişisel bir karar olsaydı, o zaman McLaren herkes kadar cekici olabilirdi. Ama orada performansla ilgili buyuk bir fark vardı" "Hepimiz Renault'nun şasi ve motor uzerinde calışma yapması gerektiğini biliyoruz, ancak son iki yılda bana neler yaptıklarını acıkca gosterdiler. Bu takım doğru bir gelişim yonune sahip ve bana başarılı olacaklar gibi geliyor.” Gunluk Gazeteler