2019’da Williams ile Formula 1 gridine donen Robert Kubica, yarış galibi ve tecrubeli bir surucu olarak değil, ‘’daha cok bir caylak gibi’’ olacağını soyledi. Williams, 2011 yılındaki ralli kazasında ciddi şekilde yaralanan ve F1’e sekiz yıl ara veren Kubica’nın gectiğimiz ay tam zamanlı olarak takıma katıldığını acıklamıştı. 33 yaşındaki surucu, F1 kariyerinin ilk bolumunde 76 start almış ve 2008 Kanada Grand Prix’ini kazanmıştı. Kubica, 2018'de Williams ile yedek surucu rolu ustlenmesine ve 2017'de Renault icin test yapmasına rağmen 2010 Abu Dhabi Grand Prix’inden beri F1'de yarışmadı. Kubica, Motorsport’a verdiği demecte, ‘’ Avustralya'da, daha once beş sezon yarışmış birinden cok caylak bir surucu gibi olacağım.’’ ‘’Cunku bu sure icinde F1 cok değişti.’’ ‘’F1 surekli değişiyor ve 2000’lerin başlarındaki araclarla sonlarındaki aracları karşılaştırırsanız cok farklı olduklarını gorebilirsiniz.’’ ‘’Cok calışmalıyım ve bu mucadeleyi dort gozle bekliyorum ancak aynı zamanda gecmişte sahip olduğum suruş tarzımı da bulmaya bekliyorum.’’ dedi. Kubica, Williams'ta gelecek sene Formula 2 şampiyonu George Russell ile takım arkadaşı olacak ve F1'in baskısına yeniden maruz kalma konusunda onceki deneyimlerinin kendisine avantaj sağladığını da soyledi. Kubica, ‘’ Bana yardımcı olan şey, bu sporu bu kadar yuksek bir seviyede daha once de yaşamış olmam. Bu yuzden bir F1 surucusu olmanın ve ust duzey suruculere karşı yarışmanın ne demek olduğunu daha once de deneyimledim.’’ ‘’ Umarım bu deneyim benim istediğim seviyelere ulaşmama yardımcı olur ve amacım da bu.’’ ‘’Ayaklarım yere basıyor ve beni bekleyen zorlukları biliyorum.’’ ‘’F1’deki 20 pilottan biri olmak buyuk bir onur ancak aynı zamanda zor bir iş. Bu yuzden beni buyuk bir mucadele bekliyor olacak.’’ ‘’Tek umursadığım şey işim ve yaptığım şey. Sizi her zaman farklı şekillerde yargılayan birileri olacak.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Kubica 2019’da ‘’Daha Cok Bir Caylak Gibi’’ Olacak