Stoffel Vandoorne, Formula 1'den ayrılmasının ardından ortam değişikliğinin kendisi icin oldukca iyi olduğunu soyledi. Alt kategorilerdeki buyuk başarılarının ardından Stoffel Vandoorne'a neredeyse tum takımlar ilgi gosteriyordu ve McLaren 2017'de kendisini yarış pilotluğuna getirdi. Mucadele ettiği her seride yarış kazanan Belcikalı surucuden beklentiler cok yuksekti ancak bu beklentilerin hicbirisini karşılayamadı. Ozellikle 2018'deki performansı tam anlamıyla hayal kırıklığıydı ve McLaren sezon sonunda kendisiyle yollarını ayırma kararı aldı. Daha once kendisine ilgi gosteren takımların tamamı Vandoorne'u veto etti. Belcikalı surucu bunun uzerine Formula E'ye gecerken, burada HWA takımıyla mucadele etmeye başladı. Şimdiye kadar iki yarış yapıldı ve Vandoorne her ikisinden de puansız ayrıldı. Belcikalı pilot, "Ortam değiştirmek elbette guzel oldu cunku yeniden eğlenmeye başladım. Aslında burada, padokta Formula 1 veya diğer yerlerden tanıdığım pek cok insan var." "Birlikte yarıştığım pek cok surucu, hatta takımlar bile var. Takımların coğunu biliyorum ve mekanikerlerin bazılarıyla zaten onceden tanışmışlığım var. Yani etrafta pek cok tanıdık yuz var." "Formula 1'deki yıllar benim icin gercekten cok zorluydu. Şimdi tamamen yeni bir maceraya atılmak, bazı yeni şeyler yapmak guzel." "Adeta temel şeylere geri donuş yapmak gibi geliyor. Suruculer aynı yemekhanede yemek yiyorlar. Birlikte biraz daha fazla zaman harcıyoruz." "Tum bunlar adeta temele donuş yapmak gibi." dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Vandoorne Yeniden Yarışmaktan Zevk Almaya Başladı