Max Verstappen, 2018'in başında yaşadığı olayların bir surucu olarak gelişmesine yardımcı olduğuna inanıyor. Hollandalı pilot Monaco GP'nin ucuncu antrenman seansında bariyerlere carparak aracına buyuk hasar vermiş ve sıralama turlarına katılamamıştı. Bu kaza aynı zamanda, Verstappen'in ilk altı yarışın tamamında olaylara karıştığı anlamına geliyordu. Verstappen’in ilk altı yarışta karıştığı olaylar: Avustralya Yarış Spin atıp sıra kaybetti Bahreyn Q1 Kaza yaptı Bahreyn Yarış Lewis Hamilton ile carpıştı Cin Yarış Hamilton'u gecmeye calışırken pist dışına cıktı Cin Yarış Sebastian Vettel ile carpıştı Azerbaycan Yarış Daniel Ricciardo ile carpıştı İspanya Yarış Lance Stroll ile carpıştı Monaco FP3 Kaza yapıp sıralamaları kacırdı Ancak Hollandalı pilot o yarışın ardından buyuk bir cıkış yakaladı. Avusturya ve Meksika'da galibiyete ulaşan Verstappen, sadece Macaristan ve Britanya'da finiş goremezken, bu surecte on podyum almayı başardı. Genc surucu, "İlk altı yarışın tamamen olumlu olduğunu soyleyemem, ama cok fazla şey oğrendiğimi soyleyebilirim. Oğrendiklerim sonraki yarışlarda bana cok yardım etti." "Hayatım boyunca babamla birlikte calıştım ve o cok sert bir adam. Bu benim icin iyi bir şey cunku bu sayede Formula 1'e girdim. Aynı zamanda Red Bull ve Helmut'un desteği de buyuktu." "Cin ve Monaco'dan sonra cok fazla konuşma yaptık. Kabul ediyorum ki, bu tarz şeyler olmamalıydı. Ama daha guclu olmak icin tum bu şeylerden gecmeniz gerekiyor." dedi. Verstappen, 2019 sezonu oncesinde Red Bull'un son derece motive olduğunu da dile getirdi. "Neler olacağını soyleyemem cunku diğerlerinin ne yaptığını bilmiyorum. Bizim acımızdan işler olumlu gidiyor ve takım icerisindeki herkes motive olmuş durumda. Bu cok onemli." "Başlangıcta biraz daha ileri doğru gittiğimizden emin olmamız gerekiyor. Bunu yaparsak daha erken bir noktada galibiyetler icin savaşabiliriz." "Sezon boyunca getirdiğimiz guncellemeler sayesinde aracın olumlu yonde geliştiğini gorebiliyoruz. Bu sezonun son kısmında bize cok yardım etti. Ama yeni sezonda, gecen yılın sonundaki yerimize gore daha iyi olmamız gerekecek." Gunluk Gazeteler