Danilo Petrucci, fabrika Ducati MotoGP takımındaki mevcut bir yıllık sozleşmesini uzatmaya layık olduğunu kanıtlamak icin “acelesi” olmadığına inanıyor. Petrucci, Pramac takımıyla gecirdiği dort sezondan sonra bu yıl Ducati fabrika takımına adım attı, ancak İtalyan surucu 2020 icin yeri garanti olmayan tek fabrika surucusu konumunda yer alıyor. Ducati sportif direktoru Paolo Ciabatti, gecen yıl Motorsport.com'a yaptığı acıklamada, İtalyan ureticinin doğru karar verdiğini gostermek icin, sorumluluğun Honda'ya gecen Jorge Lorenzo'nun yerini alan Petrucci'nin uzerinde olacağını soylemişti. Ciabatti ayrıca, Petrucci onumuzdeki sezon iyi bir iş yapamazsa Jack Miller ve Moto2 şampiyonu Francesco Bagnaia'nın da 2020'de Andrea Dovizioso'nun takım arkadaşlığını yapabileceğini soyledi. Petrucci, cuma gunku Ducati lansmanında 2020'de koltuğunu koruma konusundaki baskılar sorulduğunda, “Her yıl onemlidir. Gecen yıl da aynı şekilde onemliydi.’’ “Elbette, bir yıllık bir sozleşme rahatlamama izin vermiyor. Ama MotoGP'ye katıldığımdan beri hic rahatlama şansım olmadı.’’ ‘’Fabrika surucusu olabileceğimi kanıtlamak zorundayım. Ancak gelecek yıl aynı olacak. Gelecek yıl tum suruculer aynı durumda olacak, bu yuzden bu yıl benim icin onemli.’’ ‘’Belki bu sefer daha fazla zamanım var, cunku bu sene kontratları gecen seneki gibi aceleyle imzalanmayacak, cunku en iyi suruculer zaten coktan imzaları attı. Yani sezon başından itibaren performansıma odaklanabilirim.’’ dedi. Petrucci, gecen sezon topladığı 144 puanla iyi bir performans gostermişti ve bu şekilde surmeye devam ederse Ducati’yi onumuzdeki sezon icin de ikna edebileceğinden de emin. Petrucci, “Elbette Jack Miller ve Francesco Bagnaia benim yerimde olmak istiyor, bu apacık belli. Ama motosiklet bu yıl icin benim ve onumuzdeki yıllarda da benim olmasını istiyorum!’’ ‘’Ama biliyorum ki elimden gelenin en iyisini yaparsam, her yıl sonuclarımı iyileştirip bu şekilde devam edersem zirvede olacağımı umuyorum.’’ dedi. Ducati Corse genel menajeri Gigi Dall'Igna takımın lansmanında yaptığı konuşmada, onumuzdeki sezon 28 yaşındaki surucunun en az bir yarış kazanmayı ve "her yarışta podyum icin mucadele etmeyi" hedeflemesi gerektiğini soyledi. Dall’Igna, ‘’Gecmişteki sonuclara baktığımızda gercekten iyi sonuclar aldığı yarışlar Le Mans ve Mugello gibi gozukuyor. Ancak umarım beni şaşırtır ve şimdiye kadar yaptıklarından daha iyisini yapar.’’ ‘’Bu, Danilo icin buyuk bir şans. Hayatınızda boyle bir şansa sahip olursanız bundan en iyi şekilde yararlanmak icin her şeyinizi vermeniz gerekir. Bence Danilo coktan bu zihniyeti benimsemiş durumda.’’ ‘’Elinden gelenin en iyisini yapabilmesi icin ona elimizden geldiğince yardım etmeye calışacağız.’’ dedi. Gunluk Gazeteler