Daha onceden cıkan haberler artık resmiyet kazandı ve Nick Heidfeld, eski takımı Sauber ile Formula 1 yarışlarına geri donecek. Sauber, bugun yapmış olduğu acıklamada Heidfeld'in Singapur yarışından itibaren Pedro De la Rosa'nın yerine yarışacağını doğruladı. Peter Sauber, takımın araclarını daha iyi anlayabilmesi icin bu değişikliği yaptıklarını soyledi. Sauber "Takım patronu olarak zor bir karardı ve Pedro'ya profesyonelliğinden dolayı teşekkur ediyorum. Nick'le anlaşma imzalayarak, aracımızın rekabetciliğini daha iyi karşılaştırmamızı sağlayabileceğimiz oldukca iyi tanıdığımız bir surucumuz olacak." dedi. De la Rosa ise takımın bu ani kararı karşısında şaşırdığını soyledi. Heidfeld "Singapur'dan itibaren iyi bir aracla tekrar Formula 1'de yarışacağım icin cılgınlar gibi sabırsızlanıyorum. Son bir kac aydan sonra her zamandan daha fazla motive oldum." "Hinwil icin 7 sene yarıştığım icin evime donuyor gibiyim. Şuphesiz daha ilk baştan itibaren kendimi evimde hissedeceğim ve bunun araca kısa surede alışmama yardımcı olacağını duşunuyorum. Peter Sauber'e bana olan inancından dolayı teşekkur ederim." dedi. TRF1