Dakar direktoru Etienne Lavigne, 2020’de koşulacak olan yarışın ceşitli arazilere sahip olan uc ulke modeline geri donmesini istediğini soyledi. Dakar 2019’da sadece Peru sınırları icinde yer alan bir rota uzerinde yapıldı. Şili, Ekvador ve Bolivya gecen yılın ortalarında ASO organizatorleriyle bir anlaşmaya varamamıştı. Peru hukumeti de maliyetleri one surerek rallinin geleceğini tehlikeye sokmuştu, ancak sonunda ralliye ev sahipliği yapmaya devam etme kararı almışlardı. Bugunlerde ise organizatorler, Afrika'ya donmesi tartışılan 2020 Dakar Rallisi’nin rotasını belirleme zorluğuyla karşı karşıya. Lavigne’e gore rallinin kısa vadedeki geleceğine hala karar verilemedi, ancak Lavigne, tercih edilen sonucun uc ulke modeline donuş olduğunu soyledi. Lavigne, Motorsport.com’a verdiği demecte, ‘’Ne yazık ki Dakar’ın geleceğini şu anda tahmin edemiyorum.’’ ‘’Bilmediğim şeyler hakkında konuşamam. 2020’de nereye gideceğimizi soylemek isterdim ama soyleyemiyorum.’’ ‘’Bu tur bir etkinliği duzenlemek, cok az bir vaktiniz varsa baş ağrıtıcı oluyor. Dakar’ı her sene boyunca altı ay icinde inşa etmek durumunda kalsaydım işimi değiştirirdim. Cunku buyuk bir baskı altında kalıyorsunuz.’’ ‘’Benim icin en ideal format; uc ulkedeki ceşitli coğrafyalarda ve farklı etaplarda yapılan bir ralli. Umarım bu tur bir ralliye sahip oluruz. Cunku bu, suruculerin daha fazla surprizle karşılaşması demek.’’ dedi. Gelecek yıl ralliye Afrika’nın mı yoksa Guney Amerika'nın mı ev sahipliği yapacağı sorulduğunda Lavigne, “Bunu soylemesi zor, cunku Guney Amerika'daki durum birkac yıl icinde carpıcı ve olumsuz bir şekilde değişti.’’ ‘’2016/17’ye kadar ulkeler bu etkinliği duzenlemek istiyorlardı. Ancak gunumuzde Arjantin, Şili, Peru gibi ulkelerdeki ekonomik sorunlar, siyasi liderlerin kararlarını etkiliyor.’’ ‘’Bizim icin cok rahat olmayan bir takvime sahipler ve Dakar bir spor etkinliği, ancak medyanın sesi, harcamaları azaltması gereken bir siyasi lider icin yeterli değil.’’ ‘’Gercek şu ki, 2020 planlarımızı en kısa zamanda yapmalıyız. Durumu nasıl iyileştireceğimizi bilmiyorsak rotayı değiştirmeliyiz, cunku gecen aylardaki gibi başka bir durumu daha goze alamayız.’’ ‘’Bir yon secmişseniz, ancak bu yon işleri doğru şekilde yapmanıza imkan vermiyorsa yonunuzu değiştirmeniz gerekir.’’ ‘’Bu gercekten bir baş ağrısı, cunku bize ev sahipliği yapma konusunda ilgi gosterip gosterilmediğini oğrenmek icin hızlı bir şekilde bir strateji oluşturmak zorundayız.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Dakar Patronu, 2020’deki Yarışın Uc Ulkede Gecmesini İstiyor