Toro Rosso takım patronu Franz Tost, Honda'nın en iyi ureticilere gorunduğunden daha yakın olduğunu duşunuyor. Toro Rosso, Honda motoruyla gecirdiği ilk yılda 10 takım arasında dokuzuncu sırada yer almıştı ve geride kalmalarının sebebinin motor değil, şasi sorunları olduğunu acıklamıştı. Yeni sezonda Honda, 2015'teki donuşunden bu yana dort araca (Red Bull ve Toro Rosso) motor sağlayacak ve bunun gelişim hızını yukseltmesi bekleniyor. Geride kalan yıl hakkında konuşan Tost, Japon ureticinin 2018'de iyi bir gelişim kaydettiğini ve 2019'da bir adım daha atacağını soyledi. Tost, "Honda sezon boyunca harika bir iş yaptı. Performansı geliştirmeyi başardılar ve dayanıklılığı yukselttiler. Doğru yoldalar ve kış aylarında daha da gelişecekler." "Honda'nın ozellikle dayanıklılık tarafında beklentilerin cok ustune cıktığını soyleyebiliriz. Daha fazla sorun yaşayacağımızı duşunmuştuk ama onemli hicbir sorun yaşamadık." "Performans tarafına bakarsak, yeni versiyon motora gecmemizin ardından ust duzey takımların uzağında değildik." dedi. Tost, 2019'da kac motor cezası alacakları sorusuna, "Kac tane guc unitesi kullanacağımızı henuz bilmiyorum. Bana gore uc unite duzenlemesi tamamen yanlış." "Daha fazla guc unitesi kullanabilmeliyiz. Ama bunun 2021'den itibaren değişecek kurallar arasında yer alacağına eminim." yanıtını verdi. Honda'dan Masashi Yamamoto ise, "Başlangıcta istediğimiz kadar hızlı değildik, ancak sezon biterken her şey daha iyiydi. 2019'da ust duzey bir takımla yarışacak olmaktan memnunuz. Baskı hissediyoruz ama bunu harika sonuclar elde etmek icin iyi bir enerjiye donuştureceğiz." dedi. Gunluk Gazeteler