Michael Schumacher ve Ferrari'nin eski muhendisi Luigi Mazzola, Mick Schumacher'in alt kategorilerdeki başarısına rağmen kendisini F1'de kanıtlamak zorunda kalacağını soyledi. 1996-2006 yılları arasında Ferrari'de mucadele eden ve İtalyan takımla arka arkaya beş şampiyonluk kazanan Michael Schumacher, takım tarihinin en sevilen surucusu konumunda yer alıyor. Alman pilotun oğlu Mick de alt kategorilerdeki başarılarının ardından yeni sezonda Formula 2'de Prema takımı adına yarışacak ve aynı zamanda Ferrari Surucu Akademisi'nde gorev alacak. Genc pilotun Ferrari, Sauber ve Haas'ın 2019 F1 araclarını test etmesi planlanıyor. 1990 yılından 2009 yılına kadar Ferrari'de gorev alan ve bu surecte Alain Prost, Nigel Mansell, Gerhard Berger, Jean Alesi, Michael Schumacher, Eddie Irvine, Kimi Raikkonen ve Felipe Massa ile calışan Luigi Mazzola, genc pilotun Ferrari'ye katılmasından oturu cok mutlu olduğunu soyledi. Mazzola, Schumacher'in alt kategorilerde başarılı olsa bile kendisini F1'de kanıtlamak zorunda olduğunu da ekledi. "Bence bu kesinlikle harika bir hikaye. Mick, F3'teki başarısının ardından artık değerini kanıtladı ve bu yuzden surucu akademisine girmeyi hak ediyor." "Schumi Jr Mercedes yerine Ferrari'ye gittiği icin oldukca mutluyum. Cunku FDA'nın gelişmekte olan genc suruculer icin daha iyi bir ortam sağladığını duşunuyorum." "Alt kategorilere cok fazla guven duymadığımı kabul etmeliyim. Elbette oradaki araclar temelde aynı. Fakat hepsi aynı olduğu icin kucuk bir şeyin etkisi buyuk oluyor. Sonucu kucuk şeyler etkilediği icin onlara pek fazla guvenmiyorum." "Schumacher cok onemli bir isim ve bence iyi şekilde muamele goruyor, insanlar bu ismin kazanmasını bekliyor. Zaten tam tersi olmasına inanamayız." "Mick kazanmak zorundaydı ve kazanmayı başardı. "Şimdi en zorlu şampiyonalardan birisinde yani Formula 2'de nasıl bir performans gostereceğini goreceğiz. Ama gercek seviyesini, rakipleri ve takım arkadaşını yenmek zorunda kalacağı Formula 1'de goreceğiz. Asıl zorluk bu." "Gunumuzde en ust serilere cıkabilmek icin alt kategorilerde belli bir deneyime ihtiyac duyulduğunu duşunmuyorum. Elbette Mick Formula 2 şampiyonasında yarışacak ve burada rekabetci olduğunu kanıtlamaya calışacak. Ancak FDA tarafından bence testlerde ve antrenmanlarda denenmek zorunda kalacak." "Bence Mick işine odaklanmalı ve Max Verstappen'i kendisine bir hedef ya da rehber olarak belirlemeli. Mick, cok fazla yeteneğe yardım eden ve onları daha guclu hale getiren Prema gibi bir takıma guvenebilir. Bu her yerde kazanan, oldukca yetenekli insanlardan oluşan guclu bir ekip." "Corinna yıllar once Mick'i takip etmemi istemişti ama ben ona takıma guvenmesini teklif ettim. Prema'nın kesinlikle en iyi secenek olduğuna inanıyorum." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Mazzola: Schumacher İcin Asıl Zorluk Kendisini F1'de Kanıtlaması Olacak