Renault’nun şasi direktoru Nick Chester, 2019’daki değişiklikler hakkında konuştu. İngiliz muhendis, ozellikle kış aylarında gundemde olan FIA'nın on kanat icin kararlaştırdığı değişikliklerin, ondeki aracı takip edip geciş yapma şansını nasıl arttıracağı hakkında konuştu. Son zamanlarda, Chester’ın Racing Point'ten meslektaşı Andrew Green, 2019 kurallarının gerektirdiği değişikliklerin ruzgar tunelindeki yaklaşım uzerinde olumsuz bir etkisi olduğunu ve aracın performansını ve manevra kabiliyetini etkilediğini vurgulamıştı. Chester, ‘’İyi bir değişiklik olduğundan şuphem yok.’’ ‘’Ben, FIA tarafından sunulan ve ondeki aracı takip etmeyi kolaylaştıran bu konseptin doğru olduğunu duşunuyorum. Acıkcası bir yılda 2021 icin planlanan tum değişiklikleri yapamazsınız, ancak şu ana kadar gorduğumuze gore hala kucuk farklılıklar olacağını duşunuyorum. Gidilen yon doğru, bundan sonra iyileştirmelere nelerin sebep olacağını goreceğiz, ancak muhtemelen tam bir paketin ne sunabileceğini gormek icin 2021 yılına kadar bekleyeceğiz.’’ dedi. Renault teknik direktoru Chester, aerodinamik değişikliklerin gelecek sezondaki aracların genel performansı uzerinde cok fazla derecede bir etkisi olmayacağı goruşunde. Chester, ‘’Yeni kurallarla beraber biraz uğraşmak zorunda kaldık, ama bence asıl anahtar, her bir ekibin gelişiminde yatıyor. Rakamları gercek bazda vermek istemiyorum, ancak bunun takımların gelişim surecinde nasıl calıştığına bağlı olacağını duşunuyorum.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Chester: Yeni Kuralların Etkileri 2021’de Gorulecek