Daniel Ricciardo, yeni ağırlık kuralının suruculeri olumsuz etkilemeyeceğini, aksine daha fazla spor yapmalarına katkı sağlayacağını soyledi. 2018 yılında aracların minimum ağırlığı 733 kilograma cıkartılmıştı ve bu da daha kısa ve zayıf olan pilotların, minimum ağırlıkla yarışarak, uzun boylu ve kilolu pilotlara karşı avantaj kazanmaları anlamına geliyordu. Daha uzun ve kilolu suruculer, hafta sonu boyunca neredeyse ac kalmak zorunda kaldılar. 2019 yılıyla birlikte arac ve pilot ağırlıkları birbirinden ayrılırken, minimum pilot ağırlığı 80 kilo oldu. Bu da surucu ve koltuğun toplam ağırlığının en az 80 olması gerektiği anlamına geliyor. Eğer surucu daha hafifse o zaman ekstra ağırlıkla yarışmak zorunda kalacak. Gridin uzun boylu isimleri arasında yer alan Ricciardo, "Herkes yediği yemeğin tadını biraz daha fazla cıkartmış olacak." "Doğrusu şikayet etmiyorum ya da etmek istemiyorum ama, buyuk bir kısmımız yarış hafta sonları adeta aclıktan olmek uzereydik." "Yeni kural bu acıdan iyi olacak. Olumsuz yanı olacağını sanmıyorum cunku gecen yıl antrenmanlarda bile cok fazla calışma yapmıyorduk cunku yaptığımız taktirde ağırlığımız artıyordu." "Bu calışmamızı engelleyen bir şeydi. Şimdi daha cok calışabileceğiz ve daha fazla yemek yiyebileceğiz." "Bira gobeğimiz ya da bunun gibi şeyler olmayacak. Sadece daha da guclu olacağız ve bence bu son derece iyi bir şey." dedi. Gunluk Gazeteler