Eski F1 pilotu Robert Doornbos, Max Verstappen'in Honda'nın guclu bir motor vermesi halinde 2019'da guclu olacağını soyledi ve Lewis Hamilton dışında gridde Verstappen'le takım arkadaşı olmak isteyen bir pilot cıkmayacağını dile getirdi. Max Verstappen, 2016 yılında Red Bull'la cıktığı ilk yarışı kazanmış, 2017 ve 2018'de en hızlı araca sahip olmasa da galibiyete ulaşmayı başarmıştı. Hollandalı surucu, bu artan performansının ardından Daniel Ricciardo'yu mağlup etti ve Avustralyalı pilot sezon sonunda takımdan ayrılarak Renault'ya gecti. Şimdi Red Bull'un birinci pilotunun tamamen Verstappen olacağı duşunuluyor ve eski F1 pilotu Robert Doornbos'a gore Pierre Gasly'nin Verstappen karşısında hic şansı yok. "Max yeni aracın neler başarabileceğini ya da ne kadar başarılı olacağını hemen anlayacak. Bu yuzden direksiyon başında gecirdiği ilk birkac turdan sonra yuz ifadesini gormek isterdim." "Hayal kırıklığına uğramışsa, Max bunu gizlemeyecek ve yumruğunu sıkarak masaya vuracak." "Red Bull gecen yıl en iyi araca sahip olmasa bile griddeki en iyi araclardan birisine sahipti. Honda motorunun dayanıklı olması ve Ferrari ile Mercedes'in cok fazla gerisinde olmaması cok onemli. Eğer yeterince iyi olursa, o zaman Max iyi sonuclar alacak. Gecen yıl motor 70 beygir gerideydi ve Max harika işler yaptı." "Şimdi yeni bir takım arkadaşı var. Pierre ikinci pilot olarak Red Bull'a gitmediğini soyledi ancak sessiz kalmanın cok daha iyi bir fikir olduğunu soyleyebilirim." "En iyi takımda yarışma şansı yakalıyor. Şu anda dikkat cekmemek daha iyi olur cunku Verstappen'in yanındayken şansınız yok demektir." "Kimse ikinci pilot olmak istemez ve bunu soylemez. Kimseden 'ben ikinci pilotum, bunu yaptığım icin gercekten cok mutluyum' sozlerini duyamazsınız." "Elbette bu sadece onun icin değil coğu kişi icin gecerli. Padokta Max'in takım arkadaşı olmak isteyen cok surucu yoktur. Bir tek Lewis Hamilton bunu isteyebilir, ama bu da olmayacak bir şey." Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Doornbos: Gridde Hamilton Dışında Verstappen'le Takım Arkadaşı Olmak İsteyen Yoktur