Avustralyalı W Series adayı Charlotte Poynting, finale kalamadığı değerlendirme surecini sorguladı. SuperUtes serisinde tam zamanlı yarışan Poynting W Series’in elemeleri icin Avusturya’ya gelmiş, ancak gridde 18 koltuğun olacağı serinin eleme finaline kalan 28 surucunun arasında yer alamamıştı. Poynting, resmi Facebook sayfasından yaptığı acıklamada “belirsiz” olan değerlendirme sureciyle ilgili oluşan kafa karışıklığını ifade etti ve vatandaşı Chelsea Angelo’nun finale kalmayı başaramadığı icin şaşırdığını belirtti. “Durust olmak gerekirse hayal kırıklığına uğradım, ancak sadece kendi adıma değil.” “Zorlayabileceğim kadar zorladım, 54 kişi arasından beşinci bitirdim ancak nasıl olduysa finale kalamadım.” “Kendimle gurur duyuyorum, şu ana kadarki en iyi performansımı gosterdim ve finale kalabilecek kadar iyi olduğumu biliyordum.” “Ayrıca Chelsea de hafta sonu boyunca cok iyi bir iş yaptı ve finale kalmayı kesinlikle hak etti. Ancak neden ikimizin de secilmediğini anlayamıyorum, ama değerlendirme surecinin nasıl yonetildiğini oğrenmek istiyorum. Cunku bazılarımızın kafası karışık.” “W Series, bu etkinliği organize ederek harika bir iş yaptı, cok eğlendik, cok şey oğrendim ve organizasyonun başarılı olmasını gercekten isterim.” “Ancak değerlendirme surecinin başlangıctan itibaren daha anlaşılır, daha acık olmasını dilerdim cunku hala tamamen belirsiz.” Chelsea Angelo da Facebook uzerinden değerlendirme sureci sonrasındaki duşuncelerini paylaştı. “Ne yazık ki W Series’in bir sonraki aşamasına gecemedim.” “Şu anda duygularım, duşuncelerim ve hislerim cok karışık.” “Ancak bu beni daha guclu yapacak ve doğru olduğuna inandığım şey icin savaşmamı sağlayacak.” “W Series, sonsuza dek minnettar olacağım harika bir deneyim sağladı. Karlı pistte yarışmayı duşunmek bile inanılmaz.” “Asla karda test yapmanın bir F3 testini ongoreceğini duşunmezdim. Ama sanırım her zaman yeni deneyimler yaşıyoruz, değil mi?” Diğer iki Avustralyalı surucu, Blancpain GT surucusu Caitlin Wood ve Supercars adayı Alexandra Whitley, W Series’in mart ayında yapılacak olan eleme finaline kalmayı başaran isimlerden oldular. Gunluk Gazeteler