Valtteri Bottas, 2018'in sonunda goremediği pek cok pozitif şeyi kış aylarında gorduğunu ve bu yıl cok daha guclu olacağını soyledi. Mercedes pilotu gectiğimiz yıl cıktığı 21 yarışın hicbirinde galibiyet alamazken, takım arkadaşı Lewis Hamilton 11 yarış kazandı ve sonuc olarak şampiyonluğa ulaştı. Bottas, sezonun ilk yarısında guclu bir performans ortaya koydu ancak kotu şans peşini bırakmadı. İkinci yarıda ise ciddi bir performans duşuşu yaşarken, son dort yarışı beşinci sırada tamamladı ve suruculer şampiyonasında Max Verstappen'e de gecilerek beşinci oldu. Mercedes'in resmi internet sitesinde yayınlanan ozel bir roportajda Bottas şu ifadeleri kullandı: "Yeni bir sezona başlayacak olmaktan oturu cok mutluyum cunku şahsen 2018 istediğim şekilde gitmedi." "2018'in belli noktalarında biraz eleştiri aldım, ancak bu aslında benim icin olumlu bir şey oldu cunku bana ekstra destek veren bir şeydi." "2018'den daha guclu şekilde donebilmek icin oğrenebileceğim her şeyi oğrendim, almam gereken her şeyi aldım. Ayrıca cok fazla pozitif şey buldum, bunları belki de sezon sonunda gorememiştim. Ama şimdi derinlemesine inceledim ve pozitif şeyleri gorme fırsatım oldu." "2019'da tum bunları ustune ekleyeceğim ve daha guclu olmaya calışacağım." Bottas, kış aylarında bol bol antrenman yaparken M-Sport Ford Fiesta WRC ile Finlandiya'da bir ralliye katıldı. Ralliyi genel klasmanda beşinci sırada tamamlarken, bir de etap zaferi elde etti. 2016 dunya şampiyonu Nico Rosberg'in yerine Mercedes'e gecen ve yeni sezonda Alman takımla ucuncu yılını gecirecek olan Bottas, yeni sezon icin oldukca heyecanlı olduğunu soyledi. Hamilton'ın 408 puanına karşılık sadece 247 puan alabilen Bottas, "Herkesin sıfır puanla başlayacak olmasından oldukca heyecanlıyım." "Hepimiz aynı cizgideyiz ve 2019'da her şey olabilir. Bu gercekten heyecan verici. Onumuzde yeni bir sezon var ve bu yıl sahip olduğum her şeyi ortaya koyacağım. İlginc olacağına eminim." dedi. Mercedes, son iki sezonda Ferrari'nin baskısına rağmen arka arkaya dorduncu ve beşinci pilotlar ve takımlar şampiyonluğunu kazandı. 2019'da kurallar değişiyor ve artık on kanatlar daha basit olurken, bargeboard kısmında onemli değişiklikler olacak. Takım icerisindeki atmosferle ilgili, "Burada olmadığım son birkac hafta icerisinde hicbir şey değişmemiş gibi" acıklamasını yaparken, sozlerine şoyle devam etti: "Herkes, her zaman olduğu gibi cok calışıyor." "Eğer kurallar değişiyorsa o zaman elbette bazı soru işaretleri oluyor. Ama herkesin cok calıştığını ve yeni arac icin ellerinden gelenin en iyisini yapacağını garanti edebilirim." Gunluk Gazeteler