Pierre Gasly, Honda'nın Formula 1’de başarılı olma konusundaki tutkusunun altını cizdi ve gectiğimiz yıl Suzuka’daki sıralama turlarında kaybedilen birkac ondalık saniye yuzunden Honda ekibinin bir uyesinin gozyaşlarını tutmakta zorlandığını soyledi. McLaren ile sıkıntılı gecen uc sezonun ardından gecen sene Toro Rosso ile yeniden canlanan Honda, 2019’da hem Red Bull’a hem de Toro Rosso’ya motor tedarik edecek. Toro Rosso 2018’de Gasly ile Bahreyn’de dorduncu olmuştu ve bu sonuc, Honda’nın F1’e donuşunden bu yana aldığı en iyi sonuctu. Hartley’nin altıncı ve Gasly’nin yedinci olduğu Suzuka sıralama turları da takımın dikkat ceken bir başka başarısıydı. Suzuka sıralama turlarındaki sonuc, takım garajında buyuk bir sevinc yaratırken Gasly, pist muhendisi Keisuke Minatoya’nın o sırada parti havasında olmadığını soyledi. Gasly, ‘’Suzuka’da sıralama turlarında yedinci olmuştuk, ama altıncı veya beşinci olmalıydık. Duzluklerde 0.3 saniye kaybediyordum ve sıralamalardan sonra Keisuke’yi gormeye gittim.’’ ‘’İyi bir sonuc olmasına rağmen biraz hayal kırıklığına uğramıştım. Ancak o neredeyse ağlayacaktı cunku motorun tum potansiyelini bana vermeyi başaramamıştı.’’ ‘’Bu şekilde calışan insanları gormek her zaman harikadır.’’ dedi. Gecen sene ucuncu versiyon motorunu Japonya’ya getiren Honda iyi bir atılım yapmıştı, ancak Kanada’ya getirilen ikinci versiyon motor fazla bir etki gosterememişti. Gasly, aractaki değişikliklerden kaynaklanan değişken sonucları daha onceden beklediklerini soyledi. Gasly, ‘’Gelişimimizin istikrarlı olmadığını soyleyebilirim.’’ ‘’Bazen sekiz ay boyunca hicbir şey bulamıyorsunuz ve sonra birdenbire dyno uzerinde bir şey deniyorsunuz ve aniden 0.4 saniye kazanıyorsunuz. Bu istikrarlı bir gelişim gibi gorunmuyor.’’ dedi. Gunluk Gazeteler
- ReadBull.net
- Kültür & Yaşam & Danışman
- Spor
- Spor Haberleri
- Gasly: Honda Muhendisi Neredeyse Ağlıyordu