Nyck de Vries, Alexander Albon veya Lando Norris'in kendisinden daha iyi olmadığını ve buna rağmen kendisi yerine F1'e girmelerinin sinir bozucu olduğunu olduğunu soyledi. McLaren'ın genc surucu programında yer alan Nyck de Vries, 2017 ve 2018 yıllarında Formula 2'de mucadele ederken, ilk yılında 1 galibiyetle sezonu yedinci sırada noktalamış, 2018'de ise uc galibiyet ve altı podyumla dorduncu olmuştu. McLaren'ın genc surucu programında yer alan diğer isim olan Lando Norris, F2'deki caylak yılını ikinci sırada bitirdi ve McLaren'la Formula 1'e adım attı. Oysa ikinci yılında F2'de daha fazla zafer alan De Vries, sezonu dorduncu sırada tamamlamasının ardından McLaren tarafından F1 pilotluğuna terfi ettirilmedi. Buna ek olarak F2 şampiyonluğuna ulaşan George Russell ve ucuncu bitiren Albon, Williams ve Toro Rosso ile F1'e gececekler. F2'de şampiyon olup F1'e gecmek isteyen Hollandalı pilot, Hollanda gazetesi Het Friesch'e şoyle konuştu: "Son yedi Formula 2 şampiyonunun tamamı Formula 1'e geciş yaptı." "Kendini beğenmiş biri gibi gozukmek istemiyorum ama Norris ve Albon benden daha iyi değildi ama oraya gectiler." "Norris sadece bir galibiyet alabildi. Albon ise dort kez kazandı. Ama ben de uc yarış kazandım." "Şu andaki F1 gridinin yaklaşık %70'iyle alt serilerde mucadele ettim. Tabii ki onların şimdi orada olması ve benim orada olamamam gercekten cok sinir bozucu. Ama herkes farklı yoldan gidiyor. Bazılarının yolu diğerlerinden daha kolay." De Vries, McLaren'ın simulator pilotu olmaya devam ederken, Formula 1 hayalinden vazgecmiş değil. "Henuz başaramadık ama Formula 1'e ulaşmaya plan inancımı kaybetmedim. Bu inancı kaybederseniz, o zaman bırakmanız daha iyi olur." "Birkac yıl once McLaren'ı tercih etmem en iyisiydi ancak takımın performansı duştu ve sponsorlarını kaybetti. Tum bu surec bana yardımcı olmadı. Son yıllarda her şeye rağmen hayatta kaldığımdan ve orada olduğumdan kesinlikle gurur duyuyorum. Bu yıl ART ile şampiyon olmak istiyorum. Bunu başarırsam her şey daha kolay olacak." Gunluk Gazeteler