Tottenham teknik direktoru Mauricio Pochettino, Formula 1'de sadece en iyi araca sahip suruculerin şampiyon olabildiğini ve bunun futbol ile cok benzer olduğunu soyledi. Tottenham, İngiltere Premier League'inde şampiyon olabilmek icin Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea ve Arsenal gibi buyuk butceli takımlara karşı mucadele ediyor. Futbolda kazanabilecek gucte olmanın yeterli olmadığından bahseden Tottenham teknik direktoru Mauricio Pochettino, bunun Formula 1 dunyasında yaşananlara cok benzediğini soyledi. Pochettino, gecen yıl şampiyon olan Lewis Hamilton'ın McLaren'da yarışması halinde şampiyon olamayacağını, Alonso'nun ise Mercedes'le şampiyon olacağını soyledi. Pochettino, "Futbol dunyasında yer alıyorsunuz cunku kazanmak istiyorsunuz. Bir oyuncu olduğunuzda yapmak istediğiniz tek şey kazanmaktır." "Bir kazanan olabilirsiniz fakat kazanmak icin gereken araclara sahip değilseniz, durum zordur. Eğer kazanabilecek araclarınız varsa ve siz de iyiyseniz o zaman kazanırsınız." "Eğer iyi bir aracınız varsa ve diğerinde de aynı arac varsa, gunun sonunda birisi kazanacak ve diğeri kaybedecek." "Fernando Alonso orneğini alın ve Lewis Hamilton'la karşılaştırın. Hamilton'ı gecen yıl McLaren'a, Aloso'yu ise Mercedes'e koyarsanız o zaman Hamilton altta kalır, Alonso uste cıkar." "Her zaman aynı orneği verdim. Fernando Alonso ve Lewis Hamilton'ın Formula 1'in en iyi suruculeri." "Ama Hamilton'ı gecen yıl McLaren'a koyarsanız, Mercedes'e ise Alonso'yu koyarsanız o zaman Hamilton altta kalır, Alonso ustte olur. Gercek bu." "Alonso, gecen yıl McLaren'la sezonu nerede bitirdi? Formula 1'i takip ediyorum ve McLaren'ı seviyorum. Ama gecen yıl rekabetci değillerdi. Gercek bu değil mi?" "Bunun Alonso ile ilgili bir sorun mu yoksa aracla ilgili bir sorun mu olduğunu duşunuyorsunuz?" dedi. Gunluk Gazeteler