cPanel ekranı karşınıza ingilizce olarak acılabilir. Ben ise cPanel anlatımını Turkce panelden yapacağım. cPanel ekranı Turkce acıldıysa problem yok ve direkt alttaki 1. adımdan devam edibilirsiniz demektir.

#Eğer ingilizce acıldıysa da Turkce ’ye cPanel yonetiminde ust kısımda bulunan Settings ( Ayarlar ) >> Change Language (Dil Değiştir) >> Select Language ( Dil Sec ) >> Turkce / İngilizce >> Change (Değiştir) butonuna tıklayarak değiştirebilirsiniz.

#Dil değişimini yaptıktan sonra ise sol ust koşede bulunan Ana Sayfa butonuna tıklayarak tekrar cPanel ana ekranınıza gelebilirsiniz.

1-Oncelikle cPanel ana ekranında mouse ile aşağı inderek Web Uygulamaları sekmesine altında bulunan WordPress seceneğine tıklayın.

2-Ve karşınıza cıkan ekranın en sağ kısmında bulunan +bu uygulamayı kur kısmına tıklayıp, kuruluma gecin.

3-Ardıdan karşınıza kurulum ekranı gelecektir. Bu ekranda wordpress ile site yapmak icin kurulumunu yapacağımız wordpress ’in ayarlamalarını yapıyoruz.

Domain:Bu kısımda alan adınızın başında www. olup, olmamasını seciyoruz. Gunumuzde bir domain adresinin başında www. olup, olmaması teknik acıdan hic bir farklılık yaratmıyor. Ben www. olmadan kullanıyorum, daha pratik oluyor. Size de alan adınızı başında www. olmadan kullanmanızı oneririm.

Yani,
Firmamız, internet reklam hizmetleri, google reklam hizmeti, internet reklamcılığı, arama motoru kayıt ve web reklam hizmeti vermektedir.
sizinsiteniz.com
şeklinde.


Keza herhangi bir kişi tarayıcısına site adresinizi başında www. koysa da koymasa da, site adresiniz hangisi ise otomatik ona yonlendirilir.

#https:// uzantısı ise SSL sertifikası gerektirmektedir. Bu SSL sertifikalarının ucretlileri de mevcuttur, ucretsizleri de. Ancak sonradan kurulabilir bir sistemdir ve kurmak istediğiniz site e-ticaret sitesi değilse SSL sertifikası kullanmanız şart değildir.

Tabii bir de SSL kurmadığınızda chrome tarayıcısında adres cubuğunda site adresinizden hemen once guvenli değil ibaresi cıkacaktır. Bı ibare sadece google chrome ’un uyarısıdır. Bu, siteniz ile ilgili herhangi bir guvenlik acığı olduğu anlamına gelmez.

Eğer bu ibarenin de cıkmamasını istiyorsanız wordpress site kurma ile ilgili anlattığım tum adımları tamamladıktan sonra ayrıca SSL kurulumunu yapabilirsiniz.